Het menselijk hart

Jouw, mijn, jullie, ons hart

o Wat weet je van het menselijk hart

o Wist je dat? (Weetjes of wetenswaardigheden)

o Wees goed voor je hart (Zie toe op de gezondheid en conditie ervan)

o Geef je hart (overdrachtelijk/donor)

Er wordt tegenwoordig nogal wat gepubliceerd en gesproken over het hart!
Afhankelijk van je leeftijd, opleiding, beroep en interesse weet je misschien iets of zelfs heel erg veel ervan.
De informatie op deze site “Jouw hart” is vooral  bedoeld om op eenvoudige leesbare wijze basis of algemeen inzicht te geven over het menselijk hart en de werking ervan in het lichaam. Moeilijke begrippen worden uitgelegd en wetenschappelijke taal wordt vermeden.
Vanzelfsprekend is duidelijk dat door deze keuze, die van  eenvoud, een en ander  ten koste gaat van de wetenschappelijke nauwkeurigheid.

Het menselijk hart en bloedsomloop

Maar wie de lezer ook is, het is voor iedereen duidelijk dat deze ingenieuze pomp in het bloedcirculatiesysteem of bloedsomloop  als erg belangrijke factor bijdraagt om in leven te blijven.  Alleen daarom al dienen we er iets van te willen weten en is het alleszins de moeite waard toe te zien op de gezondheid en conditie ervan.

Klik op de aangegeven subthema’s in de menubalk om een beeld te krijgen over de werking van het menselijk hart in het lichaam, een aantal wetenswaardigheden, hoe je kunt toezien op de gezondheid en conditie ervan en hoe je het aan iets kunt ‘geven’of zelfs kunt weggeven. I.v.m. de werking en conditie wordt ook naar andere links verwezen zoals www.mijnskelet.nl, www.jouwbloed.nl, www.jouwmaag.nl en  www.fruitig.info.